Ciasto Bananowe IV
Banana Split Cake IV zajmuje od początku do końca około 30 minut. Ten przepis służy 15 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 374 kalorie. Za 1,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka bananów, masła, polewy truskawkowej i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako dość tani deser. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 24% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Ciasto Bananowe, Ciasto Bananowe „Ciasto” i Ciasto Bananowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj okruchy krakersów graham i roztopione masło. Wciśnij dno formy do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali. Schłodź, aby ustawić.
W dużej misce wymieszaj serek śmietankowy, masło i cukier puder, aż masa będzie gładka i kremowa.
Posmaruj schłodzonym ciastem z krakersów graham. Na masę serową ułożyć pokrojone w plasterki banany. Następnie przykryj odsączonym, pokruszonym ananasem.
Połóż truskawki przekrojoną stroną do dołu na warstwie ananasa, a następnie posmaruj polewą truskawkową.
Bitą polewą wyłóż warstwę truskawek, udekoruj wiśniami maraschino i posyp posiekanymi orzechami.
Przed podaniem przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.