Ciasto Ananasowo-Bezowe
Ananasowe ciasto bezowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka soli, żółtka, ananasa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Ananasowo-Bezowe, Ananasowe Ciasto Bezowe, oraz Ananasowe Ciasto Bezowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka dwie okrągłe Patelnie 8 cali.
W dużej misce, masło śmietankowe i 1/2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste.
Dodać żółtka i 1/2 łyżeczki wanilii. Dobrze bij. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Dodać do mieszanki masła na przemian z mlekiem.
Wlać do dwóch 8 calowych okrągłych patelni na ciasto.
Umyć i osuszyć trzepaczki i dokładnie miskę. W dużej misce ubić białka, 1 łyżeczkę wanilii i ekstrakt z rumu, aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru. Kontynuuj bicie, aż utworzą się sztywne szczyty. Wrzuć małe łyżki bezy na niepakowane ciasto na patelniach, a następnie ostrożnie rozłóż na przykrycie.
Posypać bezę orzechami pekan i lekko docisnąć do powierzchni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 25 do 30 minut lub aż Drewniana wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić ciasta w patelniach przez 10 minut.
Połącz śmietanę do ubijania, cukier cukierniczy i pozostałą wanilię. Beat aż miękkie szczyty tworzą. Złożyć w ananasie.
Umieść jedną warstwę, bezę do góry, na talerzu ciasta.
Drugą warstwę położyć na wierzchu z boku bezy do góry. Chill 1 do 2 godzin. Przechowywać w lodówce.