Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami
Ciasto ananasowe do góry nogami wymaga mniej więcej 25 godzin od początku do końca. Na 75 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok ananasowy, waniliowy, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ananasowe Ciasto Rumowe Do Góry Nogami, Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pokrój ananasa w poprzek na kawałki o grubości 3/8 cala. Roztopić masło w patelni.
Dodać brązowy cukier i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, 4 protokół.
Zdjąć z ognia. Ułóż ananasa na mieszance cukru w koncentrycznych kręgach, lekko nakładając kawałki.
Mąkę, kardamon, proszek do pieczenia i sól przesiać. Ubij masło w dużej misce mikserem elektrycznym, aż będzie lekkie i puszyste, a następnie stopniowo ubijaj w granulowanym cukrze.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Ubić wanilią i rumem.
Dodać połowę mieszanki mąki i ubić na niskiej prędkości tylko do mieszania. Ubić w soku ananasowym, następnie dodać pozostałą mieszaninę mąki, ubijając tylko do wymieszania. (Ciasto może wydawać się lekko zsiadłe.)
Łyżka ciasto na ananas polewy i równomiernie rozprowadzić.
Piec ciasto w środku piekarnika, aż złoty i tester wyjdzie czysty, o 45 protokół.
Niech ciasto stać na patelni 5 minut. Odwróć płytę na patelni i odwrócić ciasto na talerzu (utrzymując płytkę i patelnię mocno dociśnięte razem). Wymień ananasa przyklejonego do dna patelni.
Posypać rumem ciasto i ostudzić na talerzu na stelażu.
Podawać ciasto tylko ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
* Niektórzy redaktorzy żywności stwierdzili, że 3 łyżeczki kardamonu to za dużo, ale inni uwielbiali intensywny smak.* Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.