Ciasteczka Żurawinowe Pomarańczowo-Matowe
Pomarańczowo-matowe ciasteczka żurawinowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 48. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Mieszanka soku pomarańczowego, cukru granulowanego, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Pomarańczowe Mrożone Ciasteczka Żurawinowe, Frosted Cranberry Drop Cookies, oraz Frosted Orange Cookies.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj arkusz cookie sprayem do gotowania.
W dużej misce ubić cukier granulowany, brązowy cukier, masło, 1 łyżeczka skórki pomarańczowej, 2 łyżki soku pomarańczowego i jajko mikserem elektrycznym na średniej prędkości lub wymieszać łyżką. Wymieszać z mąką, sodą oczyszczoną i solą. Wymieszać z żurawiną i orzechami. Upuść ciasto przez zaokrąglone łyżki stołowe około 2 cali od siebie na arkuszu ciastek.
Piec 12 do 14 minut lub aż krawędzie i spody ciastek są jasnobrązowe.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W małej misce, wymieszać wszystkie składniki lukier, aż gładkie i do smarowania. Ciasteczka mrozowe.