Ciasteczka Z Orzechów Laskowych
Ciasteczka z orzechów laskowych mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 45 i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 55 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 36 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy laskowe, mąka ryżowa, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bezmleczne kanapki z orzechami laskowymi z Bezziarnistymi ciasteczkami z orzechów laskowych, Ciasteczka czekoladowo-orzechowe (NOTella cookies!)- Niskowęglowodanowe i bezglutenowe, oraz Ciasteczka Espresso Z Orzechów Laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż orzechy laskowe do miski robota kuchennego i pulsuj je, aż będą bardzo drobne; powinny być konsystencją grubej polenty.
Zmielone orzechy przełożyć do miski i dodać mąkę ryżową (jeśli używasz mąki uniwersalnej, przesiać).
Masło pokroić na kawałki, a następnie dodać masło, cukier i sól do suchych składników. Użyj rąk, aby wymieszać wszystkie składniki razem, aż masło jest rozproszone i całkowicie włączone. Ciasto powinno być bardzo gładkie i trzymać się razem. Jeśli nie, ugniataj go, dopóki nie zrobi.
Ciasto podzielić na trzy równe części i zwijać każdy kawałek, aż będzie 3/4-Cal (2cm) okrągły. Postaraj się, aby były jak najbardziej gładkie, bez pęknięć. Jeśli ciasto jest zbyt długie, aby pracować, gdy je rozwałkowujesz, możesz pociąć ciasto w połowie i pracować z nim partiami.Schłodzić dzienniki ciasta, aż firma na małej blasze do pieczenia lub talerz obiadowy wyłożone folią lub pergaminem (około 2-3 godzin w lodówce lub 15 minut w zamrażarce).
Rozgrzej piekarnik do 325ºF (160ºC) i wyłóż dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub silikonowymi matami do pieczenia.
Pracując z jedną długością ciasta na raz, trzymając inne w lodówce lub zamrażarce, odcinaj równe kawałki za pomocą noża lub noża do ciast. Idealny jest 5 gramów każdy, jeśli pracuje ze skalą. Najszybszym sposobem na to jest przycięcie jednego do odpowiedniej wagi, a następnie przytrzymanie go obok kłód i użycie go jako szablonu do cięcia innych. Gdy już wyciąć długość ciasta, zwinąć kawałki w ładne małe kulki i umieścić je na blasze do pieczenia, lekko rozmieszczone od siebie (jak pokazano.) Jeśli nie masz skali, po prostu rozwałkuj ciasto do wielkości marmuru, starając się utrzymać je tak podobne w rozmiarze, jak to możliwe.
Kontynuuj cięcie ciasta i zwijanie go w małe kulki.
Piecz ciasteczka przez 10 do 14 minut, obracając blachy do pieczenia w piekarniku w połowie gotowania, aż blaty będą lekko złociste.
Niech ciasteczka ostygną całkowicie.