Ciasteczka w polewie
Powlekane ciasteczka wymagają około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 85 kalorii . Ten przepis jest na 90 osób i kosztuje 16 centów za porcję. Jeśli masz mleczną czekoladową polewę cukrową, ciasteczka oreo i/lub krążki polewy cukrowej i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak w panierce z krakersów curry , Pomarańczowe krople maku i Krople orzechowe .
Instrukcje
Umieść ciasteczka w robocie kuchennym; przykryj i miksuj, aż będą drobno pokruszone. W małej misce ubij serek śmietankowy i pokruszone ciasteczka, aż się połączą.
Uformuj kulki o średnicy 3/4 cala. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
W małym rondelku na małym ogniu rozpuść białą polewę cukrową, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji; zanurz połowę kulek, aby całkowicie je pokryć. Rozpuść polewę cukrową z czekolady i zanurz pozostałe kulki.
Umieścić na papierze woskowanym i odczekać, aż stwardnieje.
Skropić białe cukierki pozostałą polewą czekoladową, a czekoladowe cukierki pozostałą białą polewą. Albo rozpuścić czerwoną lub zieloną polewę i polać nią kulki. Przechowywać w lodówce.