Ciasteczka Siedmiowarstwowe
Siedmiowarstwowe ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Ten przepis służy 60 i kosztuje 32 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, barwniki spożywcze, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasteczka Miętowe, Włoskie Ciasteczka Siedmiowarstwowe (Tricolores), oraz Miękkie i żucia siedem warstw Magic Bar ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj 13 - na 9-calową patelnię do pieczenia i dolną linię papierem woskowym, pozostawiając 2-calowy zwis na 2 końcach, a następnie papierem maślanym.
Ubij białka w mikserze wyposażonym w mocowanie trzepaczki ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają sztywne szczyty.
Dodać 1/4 szklanki cukru trochę na raz, ubijając z dużą prędkością, aż białka trzymać sztywne, lekko błyszczące szczyty.
Przenieść do innej miski.
Przełącz na mocowanie wiosła, a następnie ubij razem pastę migdałową i pozostałe 3/4 szklanki cukru, aż dobrze wymieszane, o 3 protokół.
Dodać masło i ubić do bladego i puszystego, o 3 protokół.
Dodać żółtka i ekstrakt z migdałów i ubić, aż dobrze połączone, o 2 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mąkę i sól i wymieszaj, aż się połączą.
Złóż połowę mieszaniny białek jaj w mieszaninę migdałów, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Podzielić ciasto między 3 miski. Mieszać czerwony barwnik spożywczy w jeden i zielony barwnik spożywczy w inny, pozostawiając trzecią partię gładką. Odstaw białe ciasto na bok. Chill zielone ciasto, pokryte.
Wlać czerwone ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić szpatułką przesuniętą (warstwa będzie miała grubość około 1/4 cala).
Piec czerwoną warstwę 8 do 10 minut, aż tylko zestaw. (Ważne jest, aby undercook.)
Używając zwis papieru, przenieś warstwę do stojaka do ostygnięcia, około 15 minut. Oczyścić patelnię, następnie wyłożyć papierem woskowym i papierem maślanym w taki sam sposób jak powyżej.
Piec białą warstwę w przygotowanej patelni, aż tylko zestaw. Gdy biała warstwa piecze, przynieś zielone ciasto do temperatury pokojowej.
Przenieś białą warstwę do stojaka. Przygotować patelnię jak wyżej, a następnie upiec zieloną warstwę w taki sam sposób jak wcześniej.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Gdy wszystkie warstwy są chłodne, Odwróć zieleń na wyłożoną woskiem dużą blachę do pieczenia. Wyrzucić papier z warstwy i rozprowadzić połową konserw. Odwróć biały na wierzchu zielonej warstwy, odrzucając papier.
Rozłóż z pozostałymi konfiturami. Odwrócić czerwoną warstwę na wierzchu białej warstwy i wyrzucić papier woskowy.
Przykryć folią i masą z dużą patelnią do pieczenia. Schłodzić co najmniej 8 godzin.
Usuń wagę i folię. Doprowadzić warstwy do temperatury pokojowej. Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, mieszając, aż będzie gładka.
Zdjąć z ognia. Trzymaj czekoladę nad wodą.
Wykończ krawędzie zmontowanych warstw długim ząbkowanym nożem. Szybko rozłóż połowę czekolady w cienkiej warstwie na wierzchu ciasta. Chill, uncovered, aż czekolada jest jędrna, o 15 minut. Przykryć innym arkuszem papieru woskowego i umieścić inny arkusz do pieczenia na górze, a następnie odwrócić ciasto na arkusz i usunąć papier. Szybko rozprowadzić pozostałą czekoladą. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Pokrój wzdłuż na 4 paski.
Wytnij paski w poprzek na ciastka o szerokości 3/4 cala.
Ciasteczka przechowują, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu,w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 2 tygodnie.