Ciasteczka kremowe
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojego repertuaru, Cream Cookies może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 5 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 50 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 56 kalorii . Jeśli masz pod ręką masło, mąkę, śmietanę kremówkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Wypróbuj Blueberry Crumble Tart with Cream Cheese Whipped Cream , Cream Puffs with Espresso Cream Fil i How to Make Ice Cream Without an Ice Cream Cream Machine, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W misce rozgnieć masło i mąkę, aż będą gładkie i kremowe. Ubijaj śmietanę, 1 do 2 łyżek na raz, aż do dokładnego połączenia.
Przełóż ciasto na duży arkusz folii spożywczej, owiń szczelnie i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę lub na całą noc.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłóż blachy papierem pergaminowym.
Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 0,5 cm na posypanej mąką powierzchni roboczej i za pomocą foremki pokrój je na kółka o średnicy ok. 5 cm.
Wsyp cukier do płytkiej miski i zanurz w nim każde ciasteczko z obu stron.
Ułóż ciasteczka na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piecz ciasteczka w rozgrzanym piekarniku, aż ich brzegi staną się jasnozłote, 10 do 12 minut. Pozostaw do ostygnięcia na blachach przez około 5 minut, a następnie wyjmij i wystudź całkowicie na kratkach.