Ciasteczka czekoladowe Maida
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Ciasteczek z czekoladą Maida. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, czekolady, sproszkowanej kawy rozpuszczalnej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe Słodowane Ciasteczka Whopper, Słodowane Ciasteczka Czekoladowe Whopper, oraz Słodowane Whopper i toffi czekoladowe ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż dwa arkusze ciastek zwykłą folią (w przeciwieństwie do nieprzywierającej lub pergaminu).
Umieść niesłodzoną czekoladę, półsłodką czekoladę i masło na górze małego podwójnego kotła w misce ustawionej na gotującej się wodzie. Wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Zdejmij górną część podwójnego kotła i odstaw na bok. Możesz również zrobić ten krok w kuchence mikrofalowej. Lubię najpierw stopić masło, dodać posiekaną czekoladę, wymieszać tak, aby czekolada topiła się jak tylko może z ciepła masła, następnie mikrofalować przy 50% mocy mieszając zawsze 30 sekund, aż stopi się i będzie gładka.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać i ustawić aside.In miskę miksera elektrycznego, ubić jajka, cukier, kawę lub espresso i wanilię z dużą prędkością przez dwie minuty.Beat w roztopionej mieszaniny czekolady na niskiej prędkości po prostu wymieszać.
Dodaj suche składniki i wymieszaj, skrobając boki miski w razie potrzeby gumową szpatułką, aby włączyć składniki.
Wyjąć z miksera i przenieść do większej miski. W tym momencie upewnij się, że ciasto wystygło do temperatury pokojowej. Jeśli dodasz czekoladę do ciepłego ciasta / ciasta, rozpuści się w nim.Wymieszać z kęsami czekoladowymi i orzechami i w razie potrzeby schłodzić ciasto przez około 20 minut lub do momentu, aż będzie wystarczająco grube, aby zgnieść.Użyj metalowej miarki 1/3 szklanki, aby zmierzyć ilość ciasta dla każdego ciastka, umieść pięć ciastek na każdym arkuszu ciastek, jeden w środku i jeden w każdym rogu. Użyj gumowej szpatułki, aby wcisnąć mieszaninę do miarki, a następnie zgarnąć ją na wyłożoną blachę (ciasto jest lepkie). Nie spłaszczyć.
Piec jeden arkusz na raz lub dwa arkusze na raz, odwracając arkusze od góry do dołu i od przodu do tyłu raz podczas pieczenia, aby zapewnić równomierne pieczenie.
Piec przez 16 do 17 minut-już nie. Powierzchnia ciastek będzie sucha, ale wnętrze nadal będzie miękkie. Naprawdę nie ma sposobu, aby je przetestować; wystarczy użyć przenośnego termometru piekarnika przed pieczeniem, aby upewnić się, że piekarnik jest w porządku, a następnie oglądać zegar.Kiedy ciasteczka ostygną, użyj szerokiej metalowej szpatułki, aby je uwolnić i odwrócić, aby nieco przewietrzyć DNA.