Ciasteczka Czekoladowe
Need a bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap deser? Ciasteczka czekoladowe mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 78 i kosztuje 13 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, jajka, guma ksantanowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pełnoziarniste Czekoladowe Ciasteczka Orzechowe {Moje Ulubione Ciasteczka Czekoladowe}, ciasteczka czekoladowe bez jajek / miękkie ciasteczka czekoladowe, oraz Potrójnie Nadziewane Ciasteczka Czekoladowe M&M, Ciasteczka Toffi I Ciasteczka Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. lekko nasmaruj 2 duże blachy do pieczenia.
Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól i gumę ksantanową w małej misce.
Ubij razem skracanie (1 szklanka) i cukry w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż blady i puszysty, 2 do 3 minut.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Beat in vanilla. Zmniejszyć prędkość do niskiej i wymieszać w mieszaninie mąki, aż tylko włączone, a następnie mieszać w wióry i orzechy włoskie, Jeśli za pomocą.
Drop heaping łyżeczki ciasta 2 cale od siebie na blachy do pieczenia.
Piec, 1 arkusz na raz, aż złoty, 9 do 15 minut.
Odstawić 1 minutę, a następnie przenieść pliki cookie do stojaka do ostygnięcia i kontynuować tworzenie plików cookie za pomocą chłodzonych blach do pieczenia.
Schłodzone ciasteczka przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.