Ciasteczka Cynamonowo-Migdałowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasteczek cynamonowo-migdałowych. Ten przepis służy 30 i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, cukier puder, śliwkowe migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasteczka migdałowe z cynamonową glazurą, Melasa ciasteczka cynamonowe z cynamonową mżawką, oraz Ciasteczka migdałowe bez jaj | easy Almond cookie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasteczka, umieścić masło i cukier granulowany w średniej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (około 2 minut).
Migdały umieścić w przyprawie lub młynku do kawy; proces do drobno zmielone. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, zmielone migdały, 2/3 szklanki cukru pudru, sól, 1/4 łyżeczki cynamonu i goździki.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła; beat aż tylko połączone.
Dodaj 1/4 szklanki wody z lodem; beat na niskiej prędkości, aż wilgotne. Delikatnie wcisnąć mieszankę w kulkę; owinąć w folię. Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do całkowitego schłodzenia.
Uformuj ciasto na 30 (1-calowe) kulki.
Umieść kulki 2 cale od siebie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 300 przez 25 minut. Schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować polewę, połącz 2 łyżeczki cukru pudru i 1/8 łyżeczki cynamonu.
Mieszaninę cukru posypać równomiernie schłodzonymi ciasteczkami.