Ciasteczka Cyklopa
Przepis na Ciasteczka Cyklopa można przygotować w około 45 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 224 kalorie . Za 51 centów za porcję otrzymujesz deser dla 48 osób. Mieszanka soli, masła orzechowego, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasteczka półksiężycowe z czekoladą bez jajek - Ciasteczka bez jajek , Ciasteczka z chrupiącą czekoladą i truskawkami oraz Wegańskie ciasteczka dyniowe z czekoladą .
Instrukcje
W dużej misce miksera ubijaj masło lub margarynę i masło orzechowe mikserem na średnich obrotach przez około 30 sekund.
Dodaj 1/2 szklanki białego i brązowego cukru i ubijaj, aż masa będzie puszysta.
Dodaj jajko, mleko i wanilię i dobrze ubij.
W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną. Mikserem na niskich obrotach stopniowo dodawaj mieszankę mąki do mieszanki masła orzechowego. Ubijaj, aż dobrze się połączą. Przykryj i schłódź ciasto na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 205 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Uformuj z ciasta kulki o średnicy 2,5 cm.
Obtocz kulki w dodatkowym cukrze.
Układać na nieposmarowanych blachach do pieczenia w odstępach około 5 cm.
Piecz w temperaturze 375 stopni F (205 stopni C) przez 10 do 12 minut lub do momentu, aż brzegi będą twarde. Natychmiast przyciśnij czekoladowy pocałunek na wierzchu każdego ciasteczka.
Przenieś ciasteczka na kratkę i pozostaw do ostygnięcia.