Ciasteczka Black Forest Icebox
Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz cukier cukierniczy, półsłodkie chipsy czekoladowe, mieszankę soku wiśniowego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują (3 Składniki) No Bake Black Forest Icebox Cake, Ciasteczka Schwarzwaldzkie, oraz Ciasteczka Imbirowe W Czarnym Lesie.
Instrukcje
W małym rondlu połączyć cukier, skrobię kukurydzianą i sól.
Dodać wiśnie, mieszankę soku i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia i w razie potrzeby wymieszać w barwniku spożywczym. Schłodzić do temperatury pokojowej.
W małej misce połączyć ser Mascarpone, cukier cukierniczy i brandy.
Rozprowadzić około 1 łyżeczki mieszanki serowej na 20 wafli; na wierzch dodać 2 łyżeczki mieszanki wiśniowej i pozostałe wafle.
Umieścić na woskowanej, wyłożonej papierem patelni do pieczenia.
Umieść chipsy czekoladowe w małej misce. W małym rondlu doprowadzić śmietanę do wrzenia.
Wlać wióry; ubijać do gładkości.
Mżawka na ciastkach. Przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka działają bardzo dobrze z Sherry, Maderą i Prosecco. Słodkie szampańskie Prosecco nie przytłacza cukru ani kruchych ciastek, słodka śmietana Sherry uzupełnia pikantne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciastkami. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkich solonych orzechów i brązowych przypraw mają złożony akcent karmelowy. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.