Ciasteczka Bałwanki
Ciasteczka bałwanki to Wegetariańskie przepis z 28 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, cukier puder, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Mało kto lubi ten deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Ciasteczka Bałwanki, Topiące Ciasteczka Bałwanów, oraz Topiące Ciasteczka Bałwanów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° (jeśli używasz ciemnego lub nieprzywierającego arkusza cookie, Rozgrzej piekarnik do 375 ° F). W dużej misce, beat masło, cukier puder i wanilia z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ubić w mące i soli.
Zrób 28 kulek o średnicy 1 1/4 cala. Zrób 28 kulek o średnicy 1 cala. Zrób 28 kulek o średnicy 3/4 cala.
Każda kulka toczyć w granulowanym cukrze. Na nieprzetworzonym arkuszu, dla każdego bałwana, umieść 1 kulkę każdego rozmiaru (małą, średnią, dużą)w rzędzie, dotykając boków, lekko dociskając.
Umieść bałwanki 1 cal od siebie.
Piec 9 do 12 minut lub aż krawędzie są jasnobrązowe. Schłodzić na arkuszu cookie 2 minuty; usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. Chłodno, około 30 minut. Udekoruj według uznania cukierkami (dołącz do ciastek z niewielką ilością lukru) i żelami dekoracyjnymi.