Chłodny I Pikantny Azjatycki Koktajl Krewetkowy

Chłodny I Pikantny Azjatycki Koktajl Krewetkowy
Cool & Pikantny Azjatycki koktajl krewetkowy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje $3.6 za porcję. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sos chili, kiełki rzodkiewki, sake i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne Krewetki I Fajne Awokado Quesadillas, Pieczony koktajl krewetkowy z pikantnym sosem koktajlowym Sriracha, oraz Azjatycki Koktajl Krewetkowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż kruszony lód do dużej miski ustawionej w pobliżu pieca.Przynieś wodę, sake, świeży imbir, sos rybny, 2 łyżeczki sosu ponzu do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbirświeży Imbir
Kruszone Kostki LoduKruszone Kostki Lodu
SOS PonzuSOS Ponzu
Sos RybnySos Rybny
WodaWoda
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiecPiec
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj krewetki i gotować tylko do momentu, gdy zmienią różowy, o 1 ½ do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
3
Szybko wyjąć z wody za pomocą łyżki szczelinowej i zakopać je w wypełnionej lodem misce, aby zatrzymać gotowanie. Po całkowitym schłodzeniu odcedzić pozostały lód i dobrze wysuszyć krewetki. przechowywać w lodówce krewetki, pokryte, aż będzie gotowy do służyć.Wymieszać pozostałe ½ szklanki sosu ponzu, sos sojowy, słodki sos chili, ocet ryżowy i plastry chili (jeśli używasz) w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodki Sos ChiliSłodki Sos Chili
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
SOS PonzuSOS Ponzu
Sos SojowySos Sojowy
KrewetkiKrewetki
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Niech smak Się Razem około 10 minut.Ułóż krewetki w małych pojedynczych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Polać sosem równomiernie na wierzchu każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
6
Udekoruj marynowanym imbirem i kiełkami rzodkiewki, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Kiełki RzodkiewkiKiełki Rzodkiewki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn