Chutney żurawinowy, gruszkowy i imbirowy
Żurawina, Gruszka i imbir Chutney może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko z przepisami na przyprawy. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 2,52 zł za porcję. Jeśli masz ocet jabłkowy, cebulę, laskę cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chutney żurawinowy, gruszkowy i imbirowy, Chutney żurawinowy, gruszkowy i imbirowy z ' Bon Appétit, oraz Potrójny Chutney Z Imbirem I Gruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ocet jabłkowy, cebulę, imbir, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową, kawałki laski cynamonu, pokruszoną czerwoną paprykę i zmielone goździki w ciężkim dużym rondlu. Gotować mieszaninę do zmniejszenia do 1 1/2 szklanki, o 10 protokół.
Dodaj żurawinę, brązowy cukier i gruszki; mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki są bardzo miękkie, jagody upadku, i smaki mieszają, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Zdjąć z ognia; wyrzucić kawałki laski cynamonu. Używając masher ziemniaczany, mash mieszaniny grubo.
Przenieść chutney do miski i ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.