Chutney Z Buraków
Chutney z buraków to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 0g białka, oraz 9g tłuszczu. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Niewiele osób lubi tę przyprawę. Mieszanka buraków diam, ocet winny, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chutney Z Buraków, Chutney Z Buraków, oraz Chutney Z Buraków.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną czerwoną cebulę i kostki buraka. Gotować, aż cebula będzie miękka, ale nie brązowy, często mieszając, o 8 protokół.
Dodać 1/2 szklanki wody. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, aż mieszanina jest gęsta, o 5 protokół.
Dodaj ocet, rodzynki, cukier, imbir, nasiona gorczycy i szczyptę nasion kminku. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż kostki buraków będą miękkie i chutney będzie gęsty, często mieszając, około 8 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Super. Czy z wyprzedzeniem można dokonać 1 tydzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.