Churros z czekoladą
Przepis Churros z czekoladą jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 138 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz specjalne czekolady, jajka, olej arachidowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Churros de Queso (Churros serowe), Churros con Chocolate, oraz Churros i gorąca czekolada.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Torba Na Orurowanie wyposażona w dużą końcówkę dekorującą gwiazdę
Wyrobić ciasto podgrzewając wodę, cukier i sól w rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorące.
Dodaj mąkę na raz i energicznie mieszaj przez 1 minutę na ogniu, aby wysuszyć mieszaninę.
Wyjmij z ognia i przenieś ciasto do miski miksera stojącego; mieszaj na małej prędkości, aż nie będzie już pary wydostającej się z ciasta. Mikser działa na nośniku, dodać jajka, 1 na raz, całkowicie, aż do uzyskania błyszczącej, gładkiej konsystencji przed dodaniem następnego jaja, a następnie żółtka. Zeskrobać miskę miksera gumową szpatułką między każdym dodatkiem.
Ciasto przełożyć do woreczka.
Wlać olej do dużego ciężkiego dna garnka na głębokość 4 cali; ciepło na średnim ogniu do 375 stopni F.
Aby usmażyć churros, ostrożnie wyciśnij ciasto z worka rurowego bezpośrednio na oleju w długości od 3 do 4 cali, przecinając ciasto na końcu nożem do masła i delikatnie wrzucając je do oleju. Obracaj często za pomocą chińskiego sitka lub szczypiec, aż złoty kolor będzie brązowy, około 3 minut. Pracuj partiami, aby zapobiec przeludnieniu miski i umożliwić podgrzanie oleju do 375 stopni F między każdą porcją.
Odcedzić churros na papierowych ręcznikach, a następnie wrzucić cukier do Płaszcz, gdy jeszcze ciepłe.
Roztopić czekoladę w szklanej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą. Ułożyć curros na półmisku i podawać sos czekoladowy obok. Smacznego!
Cook ' s Note: SELF-rising mąka sprawia, że churros nieco lżejsze i bardziej puszyste, ale mąka uniwersalna działa dobrze. Wybierz swoją ulubioną czekoladę smakową; uwielbiam smak pomarańczy i czekolady, a nawet czekolady z bekonem z tymi churros!
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jednym z win, które możesz spróbować jest Protos Organic Tempranillo. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Protos Organic Tempranillo]()
Protos Organic Tempranillo
Jasny wiśniowy kolor z fioletową obwódką. Świeże, gdzie Czarne i czerwone jagody mieszają się z pikantnymi, lekko prażonymi nutami i kakao z beczki. Bardzo gładkie i jedwabiste w dotyku, zrównoważone i miękkie taniny.