Churros de Queso (Churros serowe)
Przepis Churros de Queso (Churros serowe) może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis służy 18 i kosztuje 26 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 101 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 96 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać masło, proszek do pieczenia, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Churros, Churros, oraz Churros dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać na czystej, suchej i chłodnej powierzchni roboczej. Skrobakiem na ławce pokroić na maśle, aż będzie przypominał mokry piasek. Alternatywnie, mąkę, sól i proszek do pieczenia połączyć w dużej misce i pokroić masło z dwoma nożami obiadowymi, aż mieszanina przypomina mokry piasek, a następnie przenieść mieszaninę na powierzchnię roboczą.
Dobrze uformować w środku mieszaniny mąki i masła i dodać 3 łyżki lodowatej wody. Pracując szybko, użyj skrobaka do łączenia składników. Jeśli mieszanina wydaje się bardzo sucha i krucha, dodaj wodę z lodem, 1 łyżeczkę na raz, aż mieszanina będzie spójna, ale nie zbyt mokra.
Zagnieść ciasto lekko posypanymi mąką dłońmi. Uszczypnij małe kawałki ciasta i, pracując szybko, piętą dłoni rozciągnij na powierzchnię roboczą, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie masła. Zbierz ciasto razem, kształt ciasta na krążek, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Wytrzyj powierzchnię roboczą czystą i odkurz mąką. Wałek do ciasta z mąką.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach około 11 na 10 cali i grubości 3/8 cala.
Ciasto pokroić w prostokąty o wymiarach 5 na 1 cal.
Na każdym pasku ciasta ułożyć kawałek sera i zwinąć w rożek. Przechowywać w lodówce churros 30 minut.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż mieni się w dużej patelni z wysokimi bokami. Churros smażyć na złoty kolor, 4 do 6 minut, od czasu do czasu obracając (ser może lekko wyciekać).
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz z łyżką szczelinową.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo]()
Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo
Wino jest średnio nasycone i ma bardzo ładny aromatyczny profil z wiśnią i płatkami róży i przyprawami. Na podniebieniu znajdują się cierpkie wiśnie, tytoń, twarde przyprawy i kakao. Uwielbiam wyjątkowe skoncentrowane smaki tego wina i od początku kochałem Tempranillo w beczce. Mieszanka: 75% Tempranillo, 17% Syrah, 8% Graciano