Chrupki owsiane z jagodami i Crème Fraîche
Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,65 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz staromodny płatek owsiany, mocno brązowy cukier, crème fraîche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Chrupki owsiane z jagodami, brzoskwiniami i Crème Fraîche, Chipsy ziemniaczane z Creme Fraiche i kawiorem, oraz krakersy perłowe " czyli chipsy ziemniaczane z Creme Fraiche.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
W misce, połączyć masło, brązowy cukier, cukier granulowany, i syrop kukurydziany i mieszać aż do mieszania. Wymieszać z owsem, dobrze wymieszać.
Aby uformować chipsy, upuść mieszaninę owsa przez łyżki stołowe na przygotowane blachy do pieczenia, rozstaw je około 2 1/2 cala od siebie.
Piec, obracając blachy do pieczenia 180 stopni w punkcie środkowym, aż złoty kolor i bąbelki, o 15 protokół.
Ostudzić przez 5 minut na blachach do pieczenia. Następnie, za pomocą metalowej szpatułki, przenieś chipsy na dużą płaską płytę, aby ostygły.
Podziel borówki i crème fraîche pomiędzy poszczególne miseczki i umieścić 2 chipsy owsiane obok lub na wierzchu każdej porcji.
Planowanie Z Wyprzedzeniem
Chipsy owsiane można przygotować dzień wcześniej. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Reprinted with permission from Classic Stars Desserts by Emily Luchetti, (C) 2007, Chronicle Books