Chrupki Curry Z Kurczakiem
Chicken Curry Puffs to indyjski przepis, który służy 9. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 415 kalorii, 13g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, pieprz chile, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest dobre. Spróbuj Japońskie Curry, Kokosowe Curry, oraz Pieczone Chrupki Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj kolendrę, kurkumę,kminek i curry. Gotować kilka sekund, aż pachnące.
Wlać mleko kokosowe, cebulę, trawę cytrynową i czerwoną paprykę; gotować, aż warzywa będą miękkie, o 7 protokół. Wymieszaj ziemniaki i kontynuuj gotowanie przez 12 minut, dodając więcej mleka kokosowego, jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha. Wymieszać z kurczakiem, a następnie doprawić solą. Gotować i mieszać, aż kurczak i ziemniaki wchłoną większość płynu, a następnie rozprowadzić mieszaninę na talerzu do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem.
Rozłóż ciasto francuskie i pokrój każdy arkusz na 9 kwadratów.
Umieść czubate łyżki wypełnienia w środku każdego kwadratu. Zebrać wszystkie 4 rogi ciasta i uszczypnąć razem na górze, tworząc małą torebkę.
Umieść każde ciasto na blasze do pieczenia, około 1 cala od siebie.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 22 do 27 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia przez 10 minut przed wyjęciem do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.