Chrupiący Łosoś Wasabi Z Limonką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj chrupiącego łososia Wasabi z limonką. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 51g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 6,56 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 19 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz groszek cukrowy, skórkę z limonki, kliny z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chrupiący Łosoś Wasabi Z Limonką, Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce, oraz Łosoś z limonkowo-Hoisinową glazurą z chrupiącym Bok Choy Slaw.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. wymieszaj groszek wasabi w procesorze do zmielenia, ale z kilkoma grubo pokruszonymi kawałkami. Lekko oil oprawione blachy do pieczenia. Ułóż filety z łososia, skórą do dołu, na przygotowanej blasze do pieczenia.
Rybę posypać solą. Nacisnąć groszek wasabi na wierzchołki filetów z łososia, aby przylegać, całkowicie pokrywając wierzchołki.
Łososia posypać startą skórką z limonki; skropić 1 łyżką oleju. Pieczony łosoś tylko do nieprzejrzystego w środku, o 10 protokół.Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kapustę i groszek cukrowy; smażyć, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na każdy z 4 talerzy przełożyć 1 filet z łososia.
Skropić sokiem z limonki. Kopiec kapusta-snap groch mieszanka obok.
Udekoruj limonką i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.