Chrupiący dorsz pacyficzny z sosem Parmezanowo-maślanym i brokułami
Chrupiący dorsz pacyficzny z sosem Parmezanowo-maślanym i brokułami to pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 27g białka, oraz 33g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, oliwę z oliwek, płatki kukurydziane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Chrupiące przegrzebki z sosem sojowym, oraz Chrupiące Brokuły Parmezan Placki.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F. dorsza natrzeć olejem i doprawić 1/4 łyżeczki soli. Zanurz górną część kawałków ryb (nie dolną stronę, z której usunięto skórę) w płatkach kukurydzianych i umieść na pergaminie lub wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec, aż tylko gotowane przez i nieprzezroczyste, o 10 protokół. Tymczasem, parować brokuły do miękkości, 4 do 6 minut. W małym rondlu, na średnim ogniu, roztopić masło. Wymieszać z parmezanem i 1/4 łyżeczki soli. Podziel rybę i brokuły między poszczególne talerze.
Podawać z sosem maślanym w małych ramekinach do zanurzenia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.