Chrupiące łyżwy z kalafiorem, boczkiem, kaparami i grzankami

Chrupiące łyżwy z kalafiorem, boczkiem, kaparami i grzankami
Chrupiąca łyżka z kalafiorem, boczkiem, kaparami i grzankami to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 57g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 982 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pomidorów koktajlowych, estragonu, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę ryżową można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Mąki Ryżowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiący kalafior z kaparami, rodzynkami i bułką tartą, Chrupiący Kalafior Z Oliwkami, Kaparami I Pietruszką, oraz Kremowa zupa kalafiorowa z chrupiącymi kaparami i oliwą ze szczypiorku.

Instrukcje

1
Podsmażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu do brązowego i chrupiącego. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
2
Dodaj kalafior do kapieli w patelni i smażyć, aż chrupiące-przetargu i zaczyna brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj pomidory, sok z cytryny, kapary i tymianek; dusić 1 minutę do mieszania smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PomidorPomidor
KaparyKapary
TymianekTymianek
4
Zdjąć z ognia.
1
Mąkę ryżową, śmietanę z pszenicy i zioła wymieszać w dużej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem PszennyKrem Pszenny
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rybę posypać solą i pieprzem. Rybę obustronnie posmarować mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
3
Rozgrzać olej w innej ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj rybę. Sauté do brązowego i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Rozgrzać mieszankę kalafiora na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
6
Wymieszać z boczkiem i grzankami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżka mieszanki kalafiora w środku 2 talerze; top z ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KalafiorKalafior
GrzankiGrzanki
BoczekBoczek
RybyRyby
7
* Dostępne w niektórych supermarketach, sklepach z żywnością specjalistyczną i sklepach z żywnością naturalną.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia27
Magazyn