Chrupiące ziemniaki z pieczonym sosem pieprzowym

Chrupiące ziemniaki z pieczonym sosem pieprzowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól, sos chili, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim, Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim, oraz Chrupiące ciasta Quinoa z pieczonym kremem z czerwonej papryki nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku na dużym ogniu dodaj ziemniaki i przykryj wodą o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie dodać szczyptę soli, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż lekko miękkie, ale nie łatwo szturchnął widelcem, o 10 protokół.
Odcedzić ziemniaki i przelać umieścić je na blasze do pieczenia do całkowitego ostygnięcia.
Na dużej patelni dodać oliwę z oliwek i podgrzać na średnim ogniu. Gdy olej zacznie wirować, dodaj ziemniaki, dopraw solą i pozostaw w spokoju, aby uformować skorupę, około 5 minut. Gdy skorupa formuje się na dnie dać ziemniaki wrzucić lub odwrócić je łopatką i pozwolić im chrupać na drugiej stronie, o 2 do 3 minut więcej.
Ziemniaki wyjąć do miski z łyżką szczelinową.
Podawać skropione z pieczonym sosem z czerwonej papryki.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieścić paprykę, cebulę, czosnek, i pieprz na blasze do pieczenia.
Skropić oliwą z oliwek i doprawić zdrową szczyptą soli.
Wymieszaj z rękami, aby w pełni pokryć warzywa i ułóż paprykę, skórkę do góry, aby czosnek i pieprz mogły ukryć się pod wnęką połówek papryki. Piecz, aż skóra papryki zacznie czernieć i pucker, o 25 do 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast umieścić wszystkie składniki i pozostałości z blachy do pieczenia w misce i szybko przykryć szczelnie folią.
Niech papryki pary przez około 5 protokół.
Zdjąć połówki pieprzu i palcami usunąć ich skórę delikatnie zrywając i ściągając, a obrane papryki wrzucić do miski.
Dodać mieszaninę do blendera wraz z sosem chili. Pulsuj lekko, aż będzie prawie gładka, ale nadal ma lekką teksturę. Doprawić do smaku solą i wlać do małej miseczki.