Chrupiące Ziemniaki Z Pieca
Chrupiące ziemniaki z pieca wymagają ok. 25 godzin od początku do końca. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, masła, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rumiane Masło Gruszka Crisp, Rumiane Młode Ziemniaki, oraz Ziemniaki Z Rumianym Masłem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z regałem w górnej trzeciej. Masło 3-do 4-quart płytkie naczynie do pieczenia.
Ziemniaki obrać i cienko pokroić (o grubości około 1/16 cala) krajalnicą. Wymieszać z masłem, olejem, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Przenieść do naczynia i przykryć szczelnie folią.
Usuń folię i zwiększyć temperaturę piekarnika do 232°, a następnie nadal piec, aż top jest rumiane i chrupiące, o 25 minut więcej.
Ziemniaki można piec 2 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzać, luźno przykryte folią, w piekarniku o temperaturze 121°.