Chrupiące Ziemniaki Galettes
Chrupiące ziemniaki Galettes to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki russet, sól, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Słodkie Ziemniaki Galettes, Ziemniaki z krabem, krewetkami i szparagami, oraz Paluszki Ziemniaczane Ze Szczypiorkiem Crème Fraîche I Wędzone.
Instrukcje
Za pomocą krajalnicy mandoliny lub warzyw pokrój ziemniaki na cienkie plasterki papieru (około 1/32 cala. grube). Nałóż 10-na 15-calową patelnię nieprzywierającą z 2 łyżeczkami oleju.
Przykryj dno patelni zgrabnymi, nakładającymi się warstwami ziemniaków, tworząc warstwy obok krawędzi patelni nieco grubsze niż te w środku patelni. Palcami delikatnie natrzyj 1 do 2 łyżeczek oleju na wierzchnią warstwę ziemniaków.
Piec w piekarniku 350, aż ziemniaki będą złociste (W tym plastry w centrum patelni), 45 minut do 1 godziny; w niektórych obszarach brązowy pierwszy, przykryć ciemne porcje lekko folią.
Wyjąć z piekarnika i wsunąć szeroką szpatułkę pod ziemniaki, aby uwolnić się z patelni, ale pozostawić na miejscu; (nie martw się, jeśli Galette pęknie).
Ostudzić co najmniej 30 minut.
Powrót galette do piekarnika 350 i piec, aż nieco ciemniejszy brązowy i chrupiące, 15 do 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ponownie wsunąć szpatułkę pod galette, aby upewnić się, że nie utknęła.
Ziemniaki posypać solą i podzielić na 12 przypadkowych, ale podobnych prostokątów, oszczędzając fragmenty.