Chrupiące smażone zielone pomidory ze świeżymi pomidorami Salsa
Przepis Chrupiące smażone zielone pomidory ze świeżymi pomidorami może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 556 kalorii, 11g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 2,31 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone zielone pomidory z dojrzałymi pomidorami salsa, Chrupiące Smażone Zielone Pomidory, oraz Chrupiąca świeża zielona fasola, kolorowa sałatka z pomidorów i fety dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pomidory pokroić w plastry o grubości 12 (1/2 cala). W płytkiej misce, ubij razem mąkę, sól, cukier i cayenne. W innej płytkiej misce ubij razem jajko i mleko. W trzeciej płytkiej misce grubo zmiażdżyć płatki kukurydziane rękami. Pracując z 1 plasterkiem pomidora na raz, pogłębiać w mące, wytrząsając nadmiar i zanurzyć w jajku, pozwalając nadmiar kapać. Ułóż plastry płatkami kukurydzianymi, naciskając je, aby przylegały, i ułóż plastry w 1 warstwie na blasze do pieczenia.
W 12-calowej patelni nonstick, ciepła 1 łyżka masła i 1 łyżka oleju na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi i smażyć 3 plastry pomidora, aż złoty kolor brązowy, o 3 protokół z każdej strony. (Należy uważać, aby powłoka nie spłonęła.)
Pomidory przełożyć na papierowe ręczniki, aby osuszyć. Pozostałe plastry pomidora smażyć na pozostałym maśle i oleju w ten sam sposób. Na innej blasze do pieczenia ułóż odsączone plastry pomidora w 1 warstwie.
Pieczemy pomidory na środku piekarnika, aż będą miękkie i gorące, około 4 minut.
Podawać pomidory posypane salsą.
Pomidory ćwiartkowe i nasienne.
Pomidory pokroić w 1/4-calową kostkę i przenieść do miski. Noszenie gumowych rękawiczek, nasion i drobno posiekać chiles. Drobno posiekać tyle cebuli, aby zmierzyć 1/4 szklanki i posiekać kolendry. Wymieszać chiles, cebulę, kolendrę i czosnek do pomidorów z cukrem i sokiem z limonki oraz solą i pieprzem, do smaku. Salsę można przygotować 1 godzinę wcześniej i przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.