Chrupiące smażone skrzydełka kurczaka

Chrupiące smażone skrzydełka kurczaka mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 483 kalorie , 21 g białka i 30 g tłuszczu . Za 1,25 dolara za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 225 z nich powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest to przepis w rozsądnej cenie dla fanów amerykańskiego jedzenia. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Mieszanka maślanki, pieprzu cayenne, oleju arachidowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też podobne przepisy: Chrupiące, słodkie i pikantne skrzydełka , Chrupiący smażony kurczak w maślance i ziołach oraz Chrupiący smażony kurczak w maślance .
Instrukcje
Ubij jajka z maślanką w misce, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj skrzydełka kurczaka, przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
W dużej misce wymieszaj mąkę i pokruszone krakersy z pieprzem, tymiankiem, pieprzem cayenne, solą i czosnkiem w proszku.
Rozgrzej olej w głębokim frytkownicy lub dużym rondlu do temperatury 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wyjmij skrzydełka kurczaka z marynaty maślankowej i wyrzuć pozostałą marynatę. Pozwól nadmiarowi maślanki spłynąć ze skrzydełek, a następnie wciśnij ją w bułkę tartą, aby ją pokryć.
Smażyć w partiach w rozgrzanym głębokim tłuszczu, aż panierka będzie złotobrązowa na zewnątrz, a skrzydełka kurczaka nie będą już różowe przy kości; zajmie to około 10 minut na partię.
Odsącz na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym i przed podaniem dopraw solą do smaku.