Chrupiące smażone krewetki z zielonym sosem ziołowym
Chrupiące smażone krewetki z zielonym sosem ziołowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 159 g tłuszczu, oraz w sumie 1462 kalorie. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos ziołowy, jajko, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Marynowane" smażone " zielone pomidory z sosem maślano-ziołowym, Marynowane" smażone " zielone pomidory z sosem maślano-ziołowym + cotygodniowe Menu, oraz Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę z cukrem i 1 łyżeczką soli. Na środku suchych składników wymieszaj ale, żółtko jaja, imbir i 1 łyżkę oleju. Stopniowo mieszaj suche składniki z mokrymi składnikami.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
Tymczasem w dużym, ciężkim rondlu podgrzej 1 kwartę oleju do 36
W małej misce ubić białko ze szczyptą soli, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie wbić białko do ciasta. Dip krewetki do ciasta, jeden na raz, pozwalając nadmiar ciasto kapać z powrotem do miski. Smaż krewetki partiami na umiarkowanym ogniu, aż złoty i ostry, 2 do 3 protokół.
Przenieś krewetki do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Podawać na gorąco z zielonym sosem ziołowym.