Chrupiące pieczone jabłka

Chrupiące pieczone jabłka
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i wegetariańskich lacto ovo do swojej kolekcji, Crunchy Baked Apples może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 27 g tłuszczu i łącznie 559 kalorii . Jeśli masz brązowy cukier, rodzynki, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilku osobom ten deser naprawdę przypadł do gustu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Wegańskie pieczone jabłka z kruszonką owsianą , Pieczony kurczak z cynamonowymi jabłkami i Kruche, solone, chrupiące migdałowe ciasto Roca .

Instrukcje

1
W blenderze lub malakserze zmiel orzechy włoskie i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj cynamon i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
3
Wymieszaj brązowy cukier, rodzynki i 2 łyżki masła; odstaw. Wydrąż gniazda nasienne jabłek i obierz dwie trzecie każdego z nich. Natrzyj wierzch i boki cytryną; wyciśnij sok do środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Posmaruj jabłka 2 łyżkami masła, a następnie równomiernie rozprowadź mieszankę orzechową po obranych bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
5
Umieść w nienatłuszczonym 9-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia. Napełnij jabłka mieszanką rodzynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
6
Włóż laskę cynamonu do każdego jabłka i polej resztą masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
7
Polej jabłka sokiem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 40-50 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie. Ostudzić 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn