Chrupiące Pakory Warzywne
Chrupiące Pakory warzywne mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 749 kalorii, 10g białka, oraz 66g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 3 i kosztuje 1,49 USD za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 292 fanów. Jeśli masz pod ręką olej, sól, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 65%, który jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pakora Warzywne, Pakory warzywne z chutneyem miętowym i kolendrowym, oraz mix vegetable pakora - jak zrobić mix vegetable pakoras.
Instrukcje
Przesiej mąkę z ciecierzycy do średniej miski.
Dodaj kolendrę, sól, kurkumę, chili w proszku, garam masala i czosnek.
Zrób studnię na środku kwiatu. Stopniowo wlewaj wodę do studni i mieszaj, aby uzyskać gęste, gładkie ciasto.
Na średnim ogniu w dużym, ciężkim rondlu rozgrzej olej do 375 stopni F (190 stopni C).
Posmaruj kalafior i cebulę w cieście i smaż je małymi partiami na złoty kolor, około 4 do 5 minut.
Odcedź ręczniki papierowe przed podaniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Można spróbować Dom Perignon Rocznika Luminous butelki. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 279 dolarów za butelkę.
![Dom Perignon Rocznika Świecące Butelki]()
Dom Perignon Rocznika Świecące Butelki
on otwarcie bukiet jest złożony i świetlisty, mieszanie białych kwiatów, owoców cytrusowych i pestkowych. Ogólny efekt potęguje świeżość anyżu i pokruszonej mięty. Ostateczne aromaty oferowane przez wino zaczynają wykazywać pikantne, drzewne i prażone nuty. Po długim okresie niechęci wino wreszcie się otwiera. Istnieje pełna równowaga między nosem a podniebieniem. Jego smukły, minimalistyczny, czysty, stonowany, atletyczny charakter wyraża się teraz również ciepłem. Owoce są wyraźne i wyraźne. Charakterystyczna kwasowość rocznika jest wyjątkowo dobrze zintegrowana. Jego trwałość jest głównie aromatyczna, szara, Dymna i bardzo obiecująca.Wino cieszy się dwoistością: ciepłem i świeżością, parami mięsa i jodu, gotowanymi i surowymi. Przyprawy wzmacniają i podkreślają musowanie 2008 roku i zagęszczają wino. Dom Pérignon lubi zabawne doświadczenia: sztukę kulinarną, tekstury i sprawy.