Chrupiące migdałowe piersi kaczki z sałatką Kurkową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj chrupiące piersi kaczki z chrupiącymi migdałami z sałatką Kurkową. Jedna porcja zawiera 645 kalorii, 54g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 12,46 zł / porcja, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać olej z orzechów włoskich, olej z pestek winogron, olej z orzechów laskowych i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi Z Kaczki Z Kolendry, Piersi kaczki z papryką w sosie wiśniowo-portowym, oraz Migdałowe Piersi Z Kurczaka.
Instrukcje
W małym rondelku połączyć miód z 1/4 szklanki plus 1 łyżka białego Porto, demi-glace i sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 1/3 filiżanki, o 10 protokół.
Ubijamy 1 łyżkę masła i miodu kasztanowego, doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Dodaj kaczkę, skóra strona w dół, i gotować na umiarkowanym ogniu, aż skóra jest złoty i chrupiące, 15 protokół; łyżka off tłuszczu, jak gromadzi się na patelni. Przyprawić kaczkę, następnie obrócić skórę piersi do góry i gotować przez 7 minut dłużej na średnio-rzadkie.
Przełożyć kaczkę na obraną blachę do pieczenia, skórkę do góry i posypać posiekanymi migdałami Jordanu, przyciskając do przyklejenia.
Przenieś kaczkę do środka piekarnika i piecz przez około 2 minuty lub do momentu karmelizacji cukru; obróć blachę do pieczenia, jeśli to konieczne, aby nawet przyrumienić.
Niech piersi kaczki odpocząć przed krojeniem.
Na średniej patelni roztop pozostałe 2 łyżki masła.
Dodać kurki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ich płyn odparuje i są lekko rumiane, o 8 protokół. Kurki przyprawiamy solą i czarnym pieprzem, dodajemy szalotkę i gotujemy 1 minutę dłużej.
W dużej misce ubić olej z orzecha włoskiego, pestek winogron i orzechów laskowych z octem i pozostałą 1 łyżką białego Porto. Wymieszać natkę pietruszki.
Dodać fryz i kurki, doprawić solą i pieprzem cayenne i wrzucić do herbu. Ułóż sałatkę na talerzach. Podgrzać sos miodowo-winny.
Pokroić piersi kaczki w poprzek na 1/2-calowe plastry i ułożyć je obok sałatki.
Polać sosem dookoła i podawać.