Chrupiące kwiaty karczocha z salsą Verde

Chrupiące kwiaty karczocha z salsą Verde
Przepis Chrupiące kwiaty karczocha z Salsa Verde może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,27 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Jeśli masz sok z cytryny, karczochy, kapary i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczony Bakłażan Z Karczochowymi Sercami I Salsą Verde, Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, oraz Karczochy.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę 6 szklankami zimnej wody i wyciśnij sok z 1 cytryny do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wycięte łodygi karczochów równo z podstawą. Odchylić do tyłu zewnętrzne liście 1 karczocha, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż odsłonięte liście będą bladozielone u góry i żółte u podstawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
3
Odcięty bladozielony wierzchołek karczocha. Ostrożnie rozprowadzić liście i zeskrobać fioletowe liście i owłosione dusić kulką melona lub łyżką. Wykończ włókniste części od podstawy i przetrzyj karczochem całą cytrynową połówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
CytrynaCytryna
MelonMelon
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
4
Umieść w misce z wodą cytrynową, a następnie powtórz proces przycinania z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dobrze osuszyć karczochy, łodyga kończy się.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
6
Rozgrzać olej w głębokim 2-kwartowym rondlu na umiarkowanym ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje około 93°, a następnie zanurzyć karczochy szczypcami, łodyga kończy się w dół, w oleju. Gotować na wolnym ogniu, aż karczochy będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzczypceSzczypce
7
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Podgrzać olej na umiarkowanym ogniu, aż termometr głębokiego tłuszczu zarejestruje 185°. włócznia 1 karczoch, przez środek końca łodygi, długim widelcem kuchennym i zanurzyć (jeszcze na widelcu) w oleju. Smażyć, aż liście będą otwarte, rumiane i chrupiące, 30 do 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Dobrze odcedzić, ostrze skończyć, na papierowych ręcznikach i powtórzyć proces smażenia z pozostałymi karczochami. Upewnij się, że olej wraca do 185° dla każdego karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Wymieszać sok z cytryny, pastę z sardeli i olej. Wymieszać z szalotką, kaparami i pietruszką i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta AnchoisPasta Anchois
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzalotkaSzalotka
KaparyKapary
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Podawać karczochy gorące, ciepłe lub w temperaturze pokojowej z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn