Chrupiące kwiaty karczocha z salsą Verde
Przepis Chrupiące kwiaty karczocha z Salsa Verde może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,27 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Jeśli masz sok z cytryny, karczochy, kapary i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczony Bakłażan Z Karczochowymi Sercami I Salsą Verde, Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, oraz Karczochy.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę 6 szklankami zimnej wody i wyciśnij sok z 1 cytryny do miski.
Wycięte łodygi karczochów równo z podstawą. Odchylić do tyłu zewnętrzne liście 1 karczocha, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż odsłonięte liście będą bladozielone u góry i żółte u podstawy.
Odcięty bladozielony wierzchołek karczocha. Ostrożnie rozprowadzić liście i zeskrobać fioletowe liście i owłosione dusić kulką melona lub łyżką. Wykończ włókniste części od podstawy i przetrzyj karczochem całą cytrynową połówką.
Umieść w misce z wodą cytrynową, a następnie powtórz proces przycinania z pozostałymi karczochami.
Dobrze osuszyć karczochy, łodyga kończy się.
Rozgrzać olej w głębokim 2-kwartowym rondlu na umiarkowanym ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje około 93°, a następnie zanurzyć karczochy szczypcami, łodyga kończy się w dół, w oleju. Gotować na wolnym ogniu, aż karczochy będą miękkie, o 10 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Podgrzać olej na umiarkowanym ogniu, aż termometr głębokiego tłuszczu zarejestruje 185°. włócznia 1 karczoch, przez środek końca łodygi, długim widelcem kuchennym i zanurzyć (jeszcze na widelcu) w oleju. Smażyć, aż liście będą otwarte, rumiane i chrupiące, 30 do 40 sekund.
Dobrze odcedzić, ostrze skończyć, na papierowych ręcznikach i powtórzyć proces smażenia z pozostałymi karczochami. Upewnij się, że olej wraca do 185° dla każdego karczocha.
Wymieszać sok z cytryny, pastę z sardeli i olej. Wymieszać z szalotką, kaparami i pietruszką i doprawić solą i pieprzem.
Podawać karczochy gorące, ciepłe lub w temperaturze pokojowej z sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.