Chrupiące krewetki z rukolą i cytrynowym majonezem
Chrupiące krewetki z rukolą i cytrynowym majonezem to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, majonez cytrynowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mięso Lite: Portobello hamburgery z chrupiącym Prosciutto i rukola Mayo, Risotto Z Krewetkami Cytrynowymi I Rukolą, oraz Risotto Z Krewetkami Cytrynowymi I Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bułkę tartą, mąkę i białka wlać do 3 płytkich misek. Wymieszać 1 łyżkę. sól i cayenne do bułki tartej i 1 łyżeczka. sól do mąki.
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużą patelnię do pieczenia i rozprowadzić na dno. Pogłębiać krewetki w mące, wytrząsając nadmiar; zanurzyć w białkach jaj, pozwalając nadmiar kapać; następnie toczyć w bułce tartej. Naciśnij każdą krewetkę w oleju, a następnie skręcić, aby pokryć drugą stronę, dodając więcej oleju do patelni, jeśli to konieczne, aby pokryć wszystkie krewetki. Ustawić lekko od siebie na patelni.
Piec krewetki aż zbrązowieje na dole, o 8 protokół; następnie odwrócić i piec aż złoty kolor na całym i nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części, 5 do 8 minut dłużej.
Wymieszaj rukolę z sokiem z cytryny, pozostając 1 1/2 łyżki. oliwa z oliwek, sól i pieprz do smaku.
Podawać krewetki z rukolą i cytrynowym majonezem.
Make ahead: chleb krewetki wcześniej w ciągu dnia i chill, odkryte (powłoka wysycha i krewetki się ostrzejsze).
Wybór wina: białe z pierwszym daniem. Spottswoode Sauvignon Blanc 2007 (powiaty Napa i Sonoma; 32 dolary). Jasne, złożone owoce cytrusowe i pestkowe, z bogatym rdzeniem z małej mieszanki Semillon (tradycyjna biała mieszanka w Bordeaux).