Chrupiące karczochy w panierce
Chrupiące karczochy w panierce mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis bez nabiału i lakto ovo zawiera 203 kalorie, 5 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,4 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup serca karczochów, mąkę kukurydzianą, mąkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 28 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 25% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kurczak w chrupiącej panierce Bff, Chrupiące kotlety wieprzowe w ziołach i Chrupiące nuggetsy z bakłażana w panierce panko.
Instrukcje
Odcedzić karczochy, osuszyć i przeciąć je wzdłuż na pół. W małej, płytkiej misce ubij jajka. W drugiej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą i przyprawę włoską.
Na małej patelni rozgrzej olej na średnim poziomie, aż będzie gorący. Zanurz połówki karczochów w mieszance jajecznej, poczekaj, aż nadmiar odcieknie, a następnie w mieszance mąki i obtocz. Wrzucaj po kilka na rozgrzany olej. Smażyć, obracając raz, na złoty kolor, łącznie około 6 minut. Powtórzyć z pozostałymi karczochami.