Chrupiące gofry z solonym coulis karmelowym
Chrupiące gofry z solonym karmelowym Coulis mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 728 kalorii, 13g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, masło, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące gofry z solonym coulis karmelowym, Gofry Solone Karmelowe, oraz Przepis Na Gofry Z Solonym Sosem Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkich średniachaucepan. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 10 minut.
Dodać gęstą śmietanę do ubijania (mieszanka będzie energicznie bąbelkować). Mieszaj na małym ogniu, aż wszystkie kawałki karmelu rozpuszczą się.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z niesolonym masłem i fleur de sel lub grubą solą.
Przenieść karmel do małego dzbanka lub miski. Super. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Mieszaj na małym ogniu, aż będzie wystarczająco ciepło, aby wlać przed użyciem.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
Ubić całe mleko, 2 duże jajka i roztopione masło w średniej misce do wymieszania.
Dodać mieszaninę mleka do suchych składników w dużej misce i ubijać, aż ciasto będzie gładkie. DO AHEAD: może być wykonany 1 godzinę wcześniej.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej.
Podgrzewaj gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta (średnie-wysokie ciepło).
Szczotka siatek lekko z olejkiem eanut.
Wlać wystarczającą ilość ciasta na każdą siatkę gofrów, aby obficie pokryć (około 1/2 szklanki ciasta na siatkę 4 1 / 2x3 1/2 cala); rozprowadzić równomiernie za pomocą przesuniętej szpatułki. Zamknij gofrownicę i gotuj, aż gofry będą złocisto brązowe i chrupiące po obu stronach, 5 do 6 minut.
Przeciąć każdy gofr na pół, tworząc prostokąty lub Trójkąty. Gofry podzielić na 4 talerze. Posypać cukrem pudrem i skropić solonym coulis karmelowym.
Podawać gofry, przekazując osobno pozostały solony coulis karmelowy.