Chrupiące Enoki i cebulowe placki z tajskim Curry Mayo

Chrupiące Enoki i cebulowe placki z tajskim Curry Mayo może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 4621 kalorii, 5G białka, oraz 507g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, grzyby enoki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 92 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiąca skórka smażona na patelni Barramundi z Czerwonym tajskim Curry Beurre Blanc i kolendrą Gremolata, Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką, oraz Krabowe placki z pikantnym majonezem.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°.
Wymieszać majonez, pastę curry i sok z limonki w małej misce do uzyskania jednorodności. Odstawić.
Rozgrzać olej w dużym woku, holenderskim piekarniku lub frytkownicy do 163° i wyregulować płomień, aby utrzymać temperaturę.
Grzyby i cebulę połączyć w dużej misce i rozbić palcami, podrzucając aż dokładnie połączone.
Dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, paprykę, cayenne, 1/2 łyżeczki soli i nasiona sezamu do miski i wrzucić, aż dokładnie połączone.
Ubij razem jajko i wódkę.
Dodaj do miski z grzybami i pracy z palcami, aż dojdzie do grubej lepiej. Ciasto powinno lekko płynąć, ale nadal być dość lepkie. W zależności od tego, jak wilgotne są cebule, może trzeba dodać do 2 łyżki więcej wody.
Za pomocą opuszków palców, zebrać mieszankę cebuli i grzybów 2-do 3-łyżki na raz i delikatnie obniżyć do gorącego oleju. Nie tłocz pan. Powinieneś być w stanie zmieścić około połowy mieszanki grzybów na raz. Smażyć, odwracając i obracając od czasu do czasu, aż głęboki złoty kolor i chrupiące na całym, 4 do 6 minut w sumie.
Przełożyć na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia i natychmiast doprawić koszerną solą. Utrzymuj ciepło w piekarniku podczas smażenia drugiej partii w ten sam sposób.
Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem i od razu podajemy z curry mayo.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.