Chrupiące ciasto czekoladowe na Lodówkę
Chrupiące ciasto czekoladowe to deser, który serwuje 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 171 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, sułtankę, złoty syrop i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto Czekoladowe Na Lodówkę, Ciasto Czekoladowe Na Lodówkę, oraz Ciasto Czekoladowe Na Lodówkę.
Instrukcje
Wyłożyć blachę o wymiarach 20 x 30cm z pergaminem do pieczenia. Roztopić czekoladę, masło i złoty syrop w misce ustawionej na patelni gotującej się wody, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka i błyszcząca.
Dodać wanilię, herbatniki, sułtanki i Krispies ryżu, i dobrze wymieszać, aż wszystko jest powlekane.
Wlej mieszaninę do puszki, a następnie spłaszcz ją tylną łyżką. Wciśnij kilka mini jajek, jeśli używasz, i włóż do lodówki, aż ustawi. Gdy twardy, skropić całą roztopioną białą czekoladą i ponownie ustawić przed pokrojeniem na kawałki.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "