Chrupiąca sałatka z grzankami
Chrupiąca sałatka z grzankami to wegetariańska przystawka z dodatkiem lakto ovo. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 224 kalorie. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 71 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga pomidorów, bazylii, papryki i chleba. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżką wynoszący 25%. Podobne przepisy to Sałatka z grzankami, Sałatka z pikantną grzanką i Sałatka letnia z kremową grzanką.
Instrukcje
Umieść kostki chleba w jednej warstwie w nienatłuszczonej formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 450° przez 6-8 minut lub do złotego koloru, mieszając dwukrotnie. Fajny.
W dużej misce wymieszaj pomidory, mozzarellę, żółtą paprykę i bazylię. W małej misce wymieszaj oliwę, ocet, czosnek, sól i pieprz.
Polej sałatkę i wymieszaj.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Vigilance Chardonnay. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Chardonnay czujności]()
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.