Chrupiąca Prosciutto i Scallion Frittata
Chrupiąca Prosciutto i Scallion Frittatan to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 485 kalorii, 26g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kozi ser, pieprz, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grzyb i cebula Frittata, Kukurydza, szynka i cebula Frittata, oraz Kukurydza, cebula i ziemniaki Frittata.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 F.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej, żaroodpornej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, przez 1 1/2 protokół.
Dodać prosciutto i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko chrupiące, 3 do 4 protokół. W międzyczasie, w średniej misce, ubić razem jajka, mleko, parmezan i pieprz.
Dodać gotowane szalotki i prosciutto.
Wlać mieszaninę jaj na patelni i mieszać do dystrybucji składników.
Piec, aż rumiane na brzegach i nadmuchane (nóż powinien wyjść czysty), 15 do 20 protokół. W międzyczasie podziel rukolę między poszczególne płytki.
Skropić pozostałą oliwą, posypać solą, a na wierzchu kozim serem.
Frittatę pokroić w trójkąty i podawać z sałatką. Wskazówka: Jeśli nie posiadasz żaroodpornej patelni nonstick, zamiast tego użyj doświadczonej żeliwnej patelni.