Chrupiąca Chipotle Limonka Tilapia z chłodnym sosem awokado

Chrupiąca Chipotle Limonka Tilapia z chłodnym sosem awokado
Chrupiąca Chipotle Lime Tilapia z chłodnym sosem awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 81g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1171 kalorii. Mieszanka chipsów tortilla, mleko, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Pikantne Tacos Tilapia Baja z limonką i sosem kolendrowym z awokado, Chrupiące Pieczone Frytki Z Awokado I Sos Do Maczania Chipotle, oraz Grillowane miseczki Tilapia z Chipotle Avocado Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj blachę sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz paprykę chipotle, SOS adobo, salsę i 1 łyżkę soku z limonki w blenderze i zmiksuj, aż będzie gładka; zmiksuj mieszaninę po obu stronach każdego filetu tilapia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
SOS AdoboSOS Adobo
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozłóż pokruszone chipsy tortilla na dno głębokiego naczynia; pogłębiać powlekane filety w chipsach do powlekania. Ułóż filety na przygotowanej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec filety 15 minut; obrócić i lekko spryskać sprayem do gotowania. Nadal piec, aż złoty kolor, Inny 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podczas gdy ryba piecze, umieść awokado, kwaśną śmietanę i 1 łyżkę soku z limonki i zmiksuj na gładką masę. Mieszaj w mleku 1 łyżkę na raz, aż konsystencja będzie podobna do opatrunku ranch. Doprawić solą i pieprzem. Polać sosem pieczone filety do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ranch DressingRanch Dressing
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
AwokadoAwokado
SOSSOS
RybyRyby
MlekoMleko

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn