Chrupiące smażone Tacos z salsą Verde

Chrupiące smażone Tacos z salsą Verde
Chrupiące smażone Tacos z Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mniej, tortille kukurydziane, śmietana, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), Salsa Verde Wołowe Tacos, oraz Tacos wołowe z salsą Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierś z kurczaka opłucz w zimnej wodzie i dodaj do dużego garnka. Zalać wodą i dodać 4 zmiażdżone ząbki czosnku i 1 łyżkę soli. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż kurczak jest gotowane przez, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Odcedzić i przelać do dużej miski. Kruszyć kurczaka, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi. Odstawić 4 szklanki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Umieścić pomidory w dużym garnku i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez i miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Przełożyć pomidory do blendera wraz z pozostałą łyżką soli, całymi goździkami, pieprzem, białą cebulą i pozostałym ząbkiem czosnku. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Goździki CałeGoździki Całe
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Cebula BiałaCebula Biała
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj 2 łyżki oleju kukurydzianego do dużej patelni, na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy przecier pomidorowy, liście laurowe i rozdrobnionego kurczaka i mieszamy. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, o 10 protokół. Wymieszać w śmietanie i bułki tartej i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje ponownie, o 4 do 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Olej KukurydzianyOlej Kukurydziany
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
6
Mieszanka będzie wilgotna, ale nie za mokra, co będzie idealne do napełniania tacos.
7
Rozgrzej olej rzepakowy w frytkownicy do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
8
Podgrzać tortille na gorącym comal lub suchej patelni na średnim ogniu przez minutę. Zapobiegnie to ich złamaniu podczas toczenia się do taco. Umieść 1 do 2 łyżek nadzienia na każdej tortilli i zwiń.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 średniej Zielonej Papryki, Pokrojonej W Paski1/2 średniej Zielonej Papryki, Pokrojonej W Paski
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
9
Możesz wkładać drewniane wykałaczki przez 2 tacos na raz, aby smażyły się równomiernie i utrzymywały swój kształt. Gdy olej jest gorący, zanurz pary taco w gorącym oleju. Smażyć, aż tacos są chrupiące i zyskał złoty kolor, o 2 do 3 protokół. Możesz przewrócić się na drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarne Skręcone Liny LukrecjoweCzarne Skręcone Liny Lukrecjowe
10
Wyjmij z oleju i połóż na talerzu lub tacy pokrytej papierowymi ręcznikami. Ułóż tacos na półmisku i udekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Podawać obok Salsa Verde Pueblera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
12
Cook ' s Note: jeśli nie chcesz smażyć tacos, toczyć je, i tosty je na gorącym comal lub suchej patelni. Tosty i włączyć, aż będą wystarczająco ostre do swoich potrzeb. To zajmie około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
13
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
14
Tomatillo opłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
15
Włóż je do garnka i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia, na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować odkryte, aż ich kolor się zmienił i są gotowane i miękkie, ale nie rozpada się, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
16
Dodaj pomidory do blendera wraz z chile, ząbek czosnku i łyżeczka soli. Puree aż będzie gładkie. Wymieszać posiekaną kolendrę i cebulę. Smak soli i dodać więcej, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
TomatillosTomatillos
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
17
Wlać do miski i udekorować serem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
18
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia25
Magazyn