Chrupiące sałaty zimowe z ciepłym słodko-ostrym dressingiem
Chrupiąca sałata Zimowa z ciepłym słodko-ostrym sosem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rukolę, cukier granulowany, warzywa sałatkowe, takie jak Rzymska, i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Chrupiąca Sałatka Zimowa z sosem z Gorgonzoli Klonowej, Zimowa sałatka z ciepłym sosem z nasion selera, oraz Chrupiące sałaty z azjatyckim makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zieleninę rozdrzeć na duże kawałki i umieścić w dużej salaterce z rukolą, szalotki i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Rukola
Szczypiorek
Zieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Gotować boczek w 12-calowy niereaktywnej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przenieść boczek do ręczników papierowych do odsączenia, następnie wymieszać ocet, cukry, sól, i 1/2 łyżeczka pieprzu do tłuszczu na patelni. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 10 do 12 minut. (Dressing powinien być syropowy i bulgoczący.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Pieprz
Boczek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
4
Pokruszyć boczek na sałatkę, a następnie wrzucić wystarczająco ciepły dressing lekko płaszcz. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Boczek
1
Ocet, cukry i przyprawy (bez tłuszczu boczku) można gotować, aby zmniejszyć (o połowę) 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Przyprawy
Ocet
2
Dodać do gorącego tłuszczu boczku, a następnie doprowadzić do wrzenia tuż przed sałatką.