Chrupiące plastry tofu z grilla
Chrupiące plastry tofu z grilla zajmują około 8 godzin i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 396 kalorii , 13 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,27 USD za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Jeśli masz pod ręką sos barbecue, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis polubiło 3833 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako niedrogi dodatek do dań. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 63% . Podobne przepisy to Tofu z grilla , Tofu z grilla i Tofu z grilla .
Instrukcje
Tofu odcedź, pokrój w paski.
Umieścić w plastikowej torbie lub pojemniku i zamrozić na noc. Dzięki temu tofu będzie miało bardziej mięsistą konsystencję. Rozmrozić paski tofu i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. W małej misce wymieszaj białko z 1 łyżką sosu barbecue.
W osobnej misce połącz mąkę, sól i pieprz. Zanurzaj plasterki tofu w mieszance jajecznej, a następnie w mieszance mącznej, strzepując nadmiar mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 1 minutę z każdej strony, aż uzyska złoty kolor. Wystarczy usmażyć tyle na raz, żeby nie było ich tłoczno.
Wyjąć z oleju na papierowy ręcznik, aby odsączyć i ostudzić.
Rozgrzej brojler w piekarniku.
Posmaruj plasterki tofu dodatkowym sosem barbecue i pozostaw do marynowania, aż brojler się nagrzeje. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, ułóż je na patelni do brojlerów lub na metalowej kratce ustawionej nad blachą z ciasteczkami.
Ustaw ruszt piekarnika w odległości około 6 cali od źródła ciepła. Smaż przez 5 minut z każdej strony lub do momentu, aż będą rumiane i chrupiące, uważnie obserwując, aby ich nie przypalić.
Podawać na ciepło z pozostałym sosem barbecue do maczania.