Czekoladowy Bûche de Noël może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 12 minut. Jeśli masz sok pomarańczowy, cukier cukierniczy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czekolada Buche de Noel, Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël, oraz Czekoladowo-migdałowy Bûche de Noël dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 163°. mgła 12-by-17-calowy obręczy blachy do pieczenia z natryskiem; linia z pergaminem. Kakao i mąkę przesiać w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piekarnik
2
Ubić żółtka i skórkę, aż gruby, 8 protokół. W osobnej misce ubijamy białka, aż będą puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać cukier; ubijać, aż będzie błyszczący i sztywny. Złóż 1/4 białek na żółtka, a następnie złóż pozostałe białka. Złożyć w mieszaninie soku i mąki. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sok
Cukier
żółtko Jaja
4
Wlać ciasto na patelnię; rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Piec, aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu, 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Przesiać wystarczającą ilość kakao na duży ręcznik kuchenny, aby go przykryć. Odwróć ciepłe ciasto na ręcznik. Ostrożnie odklej pergamin. Zaczynając od długiego końca i używając ręcznika jako przewodnika, zwiń ciasto i ręcznik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
7
Przenieś rolkę, stronę szwu w dół, do stojaka na druty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
8
Dodać nadzienie: ubić serek śmietankowy, masło, sok i skórkę aż do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo ubijaj w cukrze i soli. Przykryć; schłodzić do jędrnego, ale do smarowania, 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Masło
Sok
Cukier
Sól
9
Zrobić lukier: roztopić czekoladę; schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Lukier
10
Wymieszaj kakao, sok i 1 łyżkę. gorąca woda. Masło, cukier i sól ubić na puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Kakao W Proszku
Sok
Cukier
Woda
Sól
11
Wymieszać w czekoladzie, następnie mieszaninę kakao.
Pozostałe nadzienie rozłożyć na cieście. Przerzuć ciasto. Przykryć ręcznikiem i schłodzić, szew stronie w dół, aż do wypełnienia jest ustawiony, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Cut ciasto na przekątnej; usunięcie 3-calowy kawałek z każdego końca dla gałęzi.
15
Rozprowadzić 1 T bsp. nadzienia na każdym kawałku; docisnąć do długiej strony ciasta na przeciwległych końcach. Ciasto z mrozem. Rysuj linie widelcem, aby przypominały korę. Narysuj okręgi na gałęziach, aby wyglądały jak pierścienie. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora
16
Wyjąć ciasto z lodówki na godzinę przed podaniem. W razie potrzeby przesiej cukier cukierniczy na ciasto.