Chmurka limonkowo-kiwi z sosem truskawkowym
Limonkowo-kiwi z sosem truskawkowym to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 243 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jeśli masz kiwi, & kremowy jogurt waniliowy, skrobia kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Babeczki truskawkowe kiwi Daiquiri z twarogiem Kiwi, polewą z rumu truskawkowego i dekoracją z rumu truskawkowego, Sola Z Kiwi, Limonki I Truskawek, oraz Sałatka Z Truskawkami, Kiwi I Limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ungreased 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia, ułóż połowę kostek ciasta.
W dużej misce wymieszaj jogurt, skórkę z limonki i sok z limonki, aż dobrze się wymieszasz. Delikatnie wymieszać z ubitą polewą.
Połówkę mieszanki przełożyć na kostki ciasta w naczyniu do pieczenia; docisnąć do gładkiej warstwy. Ułóż plastry kiwi na mieszaninie. Powtórz warstwy ciasta i jogurtu; naciśnij. Przykryć; przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny.
W międzyczasie odcedzić truskawki, rezerwując płyn w 2-ćwiartkowym rondlu; odstawić truskawki na bok. Wymieszaj skrobię kukurydzianą w płynie, aż do dobrze wymieszanego.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; ostudzić 15 minut. Wymieszać z truskawkami. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 30 minut.
Aby służyć, deser pokroić w kwadraty; umieścić na poszczególnych talerzach deserowych. Łyżka sosu na każdej porcji. Przechowywać w lodówce.