Chlebek bananowo-jabłkowy mamy
Chleb bananowo-jabłkowy mamy może być tylko chleb, którego szukasz. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 394 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mielone goździki, ekstrakt z wanilii, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Bananan Chleb Jabłkowy, Chleb Jabłkowy Bananowy, oraz Bananan Chleb Jabłkowy.
Instrukcje
Na dużej patelni, roztopić 2 łyżki masła z brązowym cukrem.
Dodać jabłka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, do miękkości i złoty, 4 do 5 protokół.
Dodać 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/2 łyżeczki wanilii i przenieść jabłka na talerz.
Tłuszcz i mąka 9-by-5-by-4 1/2 cala patelni Bochenek. W średniej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól, goździki, gałkę muszkatołową i pozostały 1/2 łyżeczki cynamonu.
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubić pozostały kij masła z granulowanym cukrem na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka, po jednym na raz i wymieszać, aż będą gładkie.
Dodać puree bananowe, sok pomarańczowy i pozostałą 1 łyżeczkę wanilii i ubić na gładką masę.
Dodaj suche składniki i ubijaj na małej prędkości, aż będzie gładka. Za pomocą gumowej szpatułki złóż jabłka.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i wygładzić powierzchnię.
Piec przez 1 godzinę i 20 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta; przykryć luźno folią, jeśli Bochenek stanie się zbyt ciemny.
Niech Bochenek ostygnie na patelni na 10 minut przed obracając go na stojaku do całkowitego ostygnięcia.