Chleb Żółwiowy
Chleb żółwia może być tylko chleb, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3935 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, masło, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chleb Żółwiowy, Chleb Maszyna Turtle Bread, oraz Turtle Bread Pudding.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 1 1/2 szklanki mąki, drożdże, cukier i sól; odstawić.
W rondlu 1-quart, podgrzewać wodę, mleko i masło na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, do 125 ° F do 130 ° F; mieszać do mieszaniny drożdży. Wymieszać z jajkiem. Wymieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby ciasto było łatwe w obsłudze. Na lekko posypanej mąką powierzchni zagnieść ciasto około 5 minut lub aż będzie gładkie i sprężyste. Przykryj i pozostaw 10 minut.
Lekko nasmaruj blachę ciasteczkową skracaniem lub spryskaj sprayem do gotowania. Uformuj 2-calowy kawałek ciasta w kulkę na głowę żółwia. Uformuj 4 kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego w kulki na stopy. Uformuj 1 kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego w ogon. Uformuj pozostałe ciasto w kulkę dla ciała żółwia; umieść na blasze ciastka i lekko spłaszcz. Przymocuj głowę, stopy i ogon, umieszczając 1 koniec każdego pod krawędzią ciała, aby zabezpieczyć. Wciśnij rodzynki do głowy dla oczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204°. wykonaj okrągłe cięcie o głębokości 1/4 cala wokół górnej krawędzi ciała, a następnie wykonaj krzyżowe cięcia w centrum, aby wyglądać jak skorupa żółwia.
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru.