Chleb ziemniaczany pełnoziarnisty babci Cornish
Pełnoziarnisty chleb ziemniaczany babci Cornish jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1956 kalorie, 74g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 67% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę, cukier, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 97% to danie jest super. Podobne przepisy to Babuni pełnoziarnisty Słonecznik miód płatki owsiane chleb, Chleb Ziemniaczany Pełnoziarnisty, oraz Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica.
Instrukcje
Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Jeden średnio obrany ziemniak zagotować w 2 szklankach wody z 1 łyżeczką soli. Rozgnieść ziemniaki w średniej misce, rezerwując wodę.
Połączyć puree ziemniaczane, woda ziemniaczana, 1/3 szklanki cukru, skrócenie lub oleju, 1 łyżka soli i mleka w dużej misce.
Upewnij się, że mieszanka mleczna jest ciepła i dodaj drożdże. Wymieszać w 15 szklankach mąki pszennej.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść przez około 10 minut.
Umieść w nasmarowanej misce i obróć, aby pokryć powierzchnię. Przykryć wilgotną szmatką i pozostawić do podwojenia. Czas wznoszenia wynosi około 1 1/2 godziny. Poncz i ugniataj ponownie przez 3 minuty.
Umieścić z powrotem w misce i pozostawić do wyrośnięcia aż do podwojenia. Drugi okres wzrostu powinien wynosić około 1 godziny. Uderz w dół. Uformuj 4 bochenki i umieść w 9 x 5 calowych smarowanych patelniach do chleba.
Odstawić ciasto ponownie na 30-60 minut.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 1 godzinę.